Известие

Collapse
No announcement yet.

Колата гасне след измиване

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Колата гасне след измиване

Здравейте на всички
    Миналата седмица се сдобих с първата си кола Alfa 145 TS 1.4, но направих грешката да я измият навсякъде(включителни и под предния капак). Вече цяла седмица колата губи обороти и гасне. Когато е студена пали, а след 15 мин. каране почти няма шанс за това. Като подам повечко газ(около 3-4 хил. оборота), започва да се чува един пукот. Ще ви бъда благодарен ако ми кажете какво и как може да се подсуши и къде около Лозенец и Хладилника могат да ми направят компютърна диагностика, защото не знам дали няма да ме изостави някъде ако сервиза е по-далече.
    Благодаря ви преварително

Честито за придобивката!!!

За първия въпрос виж около свещите да нямаш събрана вода, а за диагностика най-добре иди тук: http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=9045

Comment

Колега, тая тема е като дежа ву за мен http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=32983 Погледни тази тема, абсолютно същия проблем беше и при мен. Най-вероятно като са ти мили двигателя е влязло вода при свещите. Ако можеш си ги отвори сам и виж дали няма вода при тях, ако ли не час по-скоро ходи при майстор да се заеме с проблема, че при мене вече ситуацията беше стигнала дотам, че се беше стигнало до ръжда и разядени кабели => 430 лв. с труда Просто реагирай колкото се може по-бързо

P.S. При мен проблема също дойде от намокряне, само че аз не съм мил двигателя, а една друга беля направих...
      Alfa Romeo 145 1.4 16V TwinSpark 103hp [1998]
      Peugeot 206 1.4 74hp [2001]
      Renault Megane 2 1.5 dCi 100hp [2005]

Comment

Свали декоративния капак на главата.Разкачаш де що вдиш букса и почистваш,вкл. с контактен спрей.Почистваш свещите и покрай тях.След тава същото правиш и с всички останали букси покрай мотора.Профилактично я изкарай някъде на слънце.Остави капака отворен и да работи на место,докато завърти няколко пъти вентилатора.
        Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

И аз имах подобен проблем след миене, но при мен беше от време на време само и просто припукваше...оказа се вода в свещите
          156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
          http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

Много добър съвет ти е дал колегата myato. И си провери свещите, ако има вода в тях сигурно от това ще е проблема. Успех!
            sigpicAlfa Romeo 145 Junior 1.4 TS 103hp

Comment

Благодаря ви за съветите.
              Вчера свалихме декоративния капак, под който нямаше вода. След това свалихме цялата пластина с лулите и бобините и се оказа, че гнездата на свещите са пълни с вода. Избърсахме ги с парцал и вече всичко е ок.

Comment

При мен освен вода имаше и масло, особено в левите под капачката за наливане. Извадих да сменя и свещите - малките направо се бяха стопили милите. Как е вървяла до сега таз кола идея си нямам
                ALFA 146 1.6 TWIN SPARK 2000 г. 120 к. с.

Comment

Първоначално публикувано от Nikinew Покажи съобщение
                  При мен освен вода имаше и масло, особено в левите под капачката за наливане. Извадих да сменя и свещите - малките направо се бяха стопили милите. Как е вървяла до сега таз кола идея си нямам
                  Не е лошо да си презалепиш със силикон гарнитурата,аз тея дни ще го правя,че на свещите на 1 цилиндър,напрао се оливат с масло
                  Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                  Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                  Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

моита и измих двигателя след туи запали ма работеше на 3 цилиндара доста време излязах на магистралата и се опраи аз по принцип не я напъвам мноо ма този ден напрао побеснях давам и в един баир газ (по принцип там излизам на 4 с мноо газ ) ама сеага 2 и неще треаше 1 луда работа вече е супер тя мноо каране видя
                    Alfa 146 1.6 boxer S klimatik

Comment

Working...
                    X